zaterdag 5 oktober 2013

Over die 'nieuwe economie' onzin het volgende:

“De wereld is aan het veranderen.” “De nieuwe economie komt eraan.” Hoor jij dat nou ook zo vaak? Ik wel en ik zie ondernemers ermee worstelen. Want waar gaat het nú om? Je wilt adequaat inspelen op veranderende marktsituaties. Zoals meer concurrentie dan vroeger, mede door internet. Je wilt je business duurzaam verder ontwikkelen, om aan te sluiten bij de nieuwe eisen en wensen van klanten, personeel en de overheid.

Je merkt dat traditionele businessmodellen en marketing-instrumenten niet meer werken zoals vroeger.


En je zit niet te wachten op de zoveelste consultant met een ander model uit de oude doos. Natuurlijk moet je wel blijven gebruiken wat werkt.

De 'oude economie' heeft ons veel gebracht en zal niet verdwijnen. 


Het gaat erom dat je het oude op een duurzame manier verbindt met wat er in de nieuwe realiteit nodig is. Zodanig dat er snel motiverende resultaten geboekt worden - zonder de stip op de horizon uit het oog te verliezen. 

Quick wins zijn geen quick fixes. 


Dat laatste bestaat niet. Zeker niet in de tijd waarin we nu leven. Dat betekent echter niet dat het onmogelijk is om snel waarde toe te voegen aan je bedrijf. 

Als je maar een praktijkgerichte mindset hebt.


Dat is een mentaliteit die past bij ondernemers die duurzame stappen willen zetten. Die tegen de beperkingen van hun huidige strategie aanlopen. Dergelijke situaties vragen om procesbegeleiders.

Want een ondernemende procesbegeleider helpt ZZP'ers en MKB'ers vanuit hun eigen kracht succesvol te blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten