vrijdag 28 februari 2014

Blogger verdwijnt als een nieuwe website verschijnt....

In 2008 ben ik begonnen met bloggen op het Web-log platform. Toentertijd werd al gezegd dat bloggen over z'n hoogtepunt heen was. Zo zie je maar.... Het kan verkeren.... Tijdens de dramatisch slecht georganiseerde en uitgevoerde migratie van Typepad naar WordPress, waardoor mijn Weblog site (met die overgang, verdween ook het tussenstreepje) langdurig niet bereikbaar was, ben ik overgestapt op Blogger.

Mijn blog geschiedenis raakte ik vervolgens kwijt....


Sanoma trok namelijk op 1 maart 2013 de Weblog stekker er volledig uit. Sindsdien ben ik me er altijd van bewust geweest dat je 'eigen content' beter op een 'eigen url' kunt hebben staan. Ook omdat een dergelijke verdwijning je vindbaarheid in Google nogal aantast en er veel dode links op het web achterblijven.

Dat risico loop ik nu nog steeds, want sinds september 2011 blog ik met dezelfde gedisciplineerde regelmaat dus op Blogger. Tot voor kort voelde ik echter niet afdoende urgentie voor een eigen url en dito Content Management Systeem.

Tot voor kort dus.


Want deze maand heb ik namelijk alle benodigde stappen wel gezet. Eerder dit jaar had ik sonjavanvuren.nl al geregistreerd. Misschien een beetje laat, als je bedenkt dat ik eind 2012 m'n vaste baan heb opgezegd, maar vorig jaar was nog niet helemaal duidelijk welke richting het op zou gaan. Inmiddels is glashelder dat mijn focus voor 100% op Soncere Marketing en Communicatie gericht is.

De soepele WordPress implementatie heb ik te danken aan online marketing bureau HEERS. Roderick van Straten gaf hands-on begeleiding en reageerde zelfs in de avonduren snel op vragen. Terwijl hosting provider Just Host op de achtergrond zorgde dat alles feilloos werkte. Beide heb ik leren kennen via Twitter en kan ik je van harte aanbevelen.

Het resultaat van deze gezamenlijke inspanning staat sinds vandaag online:Dit is dan ook mijn laatste blogpost op Blogger. Rouwig ben ik er niet om. Zeker niet na alle mooie reacties op de nieuwe site. De meest voorkomende opmerking: "Prachtige site en heel helder wat je profiel nu is." Zo zie je maar wat vormgeving en een strakke en duidelijke navigatie doen, want aan de inhoud is niet zo veel veranderd.

Voortaan blog ik dus op sonjavanvuren.nl!

3 opmerkingen:

 1. Zo jammer dat deze blog niet meer in gebruik is!
  Ik lees het echt met plezier en kijk er maar al te graag op terug!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een leuke reactie! (die ik helaas nu pas zie) Dankjewel, Rick. Ik heb je net ook nog een tweet gestuurd. Spreekt m'n nieuwe site je minder aan?

   Verwijderen
 2. Zo leuk om te lezen. Goede informatie met bijpassende plaatjes.

  BeantwoordenVerwijderen