zondag 1 januari 2012

Wegwijzer naar een makkelijker leven? Volg de man!

Wat is dat toch met ons vrouwen? Het lijkt wel alsof tobben, zeuren en je schuldig voelen onze favoriete hobby's zijn. Het is de "default" instelling van het vrouw-zijn. 
Toch kun je eraan ontkomen. De redder komt voor jou misschien uit onverwachte hoek: de man.

Voorop gesteld: DE man of DE vrouw bestaat niet. Maar er zijn zo van die algemeenheden die ontzettend herkenbaar zijn. Mark Gungor noemt het voornaamste verschil "the empty box":

          

Het komt erop neer dat het vrouwenbrein, met haar vele connecties, zaken ingewikkeld maakt. Mannen hebben daarentegen een meer "modulair" brein. De verschillende onderdelen hebben geen "last" van elkaar omdat ze niet verbonden zijn.

Uiteraard is dit heel simplistisch en wetenschappelijk onverantwoord geformuleerd. Maar vooruit, deze vrouw wil de zaken nu eens kort en simpel voorstellen.

Aan de essentie van je hersens kun je niets veranderen. Maar voordat wij vrouwen verzwelgen in jalouzie en zelfkastijding: we kunnen wel ons voordeel doen met die kennis.

Creëer je eigen "empty box". Noem het mindfullness, leven in het nu, genieten van het moment, acceptatie.... wat dan ook. Het eindresultaat is hetzelfde:

RUST IN JE HOOFD.

Iets wat we node missen in deze tijden. Die we zelf zo jachtig en veeleisend hebben gemaakt.

  • Stop met overal iets achter te zoeken.
  • Maak je niet zo druk om wat andere vrouwen van je vinden.
  • Probeer niet meer de perfecte (huis)vrouw, moeder, dochter en vriendin te zijn (je weet het heus wel: gedoemd te mislukken).

Stel je een lege ruimte voor. Een plek zonder harde oordelen, hooggespannen verwachtingen en overdreven eisen. Maar mét rust, tevredenheid en stilte.

En warempel, wie zie je daar ineens naast je? De man. Gezellig!

Nee, ga daar nu niet over nadenken. Alleen maar genieten, is óók "iets nuttigs" doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten