zaterdag 20 oktober 2012

Wat zou je missen als je morgen failliet zou zijn?

De waan van de dag. Bijna iedereen zit erin. De tredmolen draait maar door. En waarom? Dat weet niemand meer. Als het salaris maar gestort wordt. Als de winstuitkering maar bijgeschreven wordt.

Wat zou je missen als je bedrijf morgen failliet zou zijn?

Het antwoord is niet "geld". Dat is wat je krijgt omdat je ergens mee bezig bent. Waar ben je mee bezig? Waar sta je voor op? Wat heb je altijd al willen doen met je bedrijf en waarom doe je dat nu niet?

Tekstschrijver-Tekstschrijven-Blogger-regio DordrechtWat zou je missen als je morgen dood zou zijn?

Ga niet meteen af op je eerste antwoord. Vraag door. Of misschien heb je helemaal geen antwoord. Kun je niks bedenken wat je zou missen. Dat betekent ook iets.

Zelfontplooiing. Zingeving. Betekenisgeving. Als dat 'spiritualiteit' is, dan ben ik spiritueel.

Voor mij zijn het in ieder geval de parameters waarlangs ik het dagelijkse leven wil leggen. Draag je bij aan en met liefde, respect, compassie, integriteit, gerechtigheid, wijsheid, betrokkenheid, dankbaarheid, waarachtigheid en moraliteit?

Stel dat je failliet gaat, maar je kunt probleemloos doorstarten. Wat zou je dan doen? 

Tekstschrijver-Tekstschrijven-Blogger-regio DordrechtAls je één medewerker mocht uitkiezen waarmee je die doorstart maakt, wie zou dat dan zijn? Waarom precies die persoon? En wie zou die persoon vervolgens uitkiezen? Wat zijn de bindende factoren? Waarom geven jullie om elkaar?

Wat houdt je tegen om gewoon nu al samen aan de slag te gaan met wat jullie bezielt?

Je hart houdt je niet tegen. Dat wil niets liever. Maar je verstand praat teveel en legt je lam. Wat als..... Maar stel je voor dat..... Ik kan toch niet zomaar..... Stel dat het mislukt, dan..... Het zal me nooit lukken om.....

Doorgaan met wat je nu doet, kan ook misgaan. Waar misluk je liever mee? Zullen we het proberen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten