zondag 5 februari 2012

Dé 5 manieren om te mislukken op Twitter

Twitter. Velen roepen dat het onzin en een beerput is. Anderen zweren erbij. Sommigen zijn er zelfs verslaafd aan. Jij weet het allemaal zo net nog niet. Wat moet je er nou mee? 

Aan de gang met Twitter? Vermijd dan in ieder geval de volgende 5 valkuilen:

Valkuil 1 - Even snel een Twitter account aanmaken


Bezint eer ge begint. Dat het zo makkelijk is om een Twitter account aan te maken, betekent nog niet dat je dat zomaar moet doen.

Heb je echt nog heel weinig kennis over het medium? Lees dan eerst een simpele Twitter startersguide.

Zo voorkom je dat je Twitter account er straks verlaten en ei-ig (standaard Twitter account afbeelding) uitziet. Beter voor je online reputatie.

Valkuil 2 - Lekker alles zeggen wat ik wil


Het lijkt wel heilig, tegenwoordig - dat je maar alles moet kunnen zeggen wat je wilt. Waarom? Waartoe? Wat bereik je ermee?

Vraag je van tevoren af:
  • Zal ik later spijt krijgen van deze tweet? 
  • Is deze tweet niet onnodig hard/lullig/kwetsend?

En vraag je vooral af wat je ermee wilt bereiken:
  • Waarom tweet je wat je tweet? 
  • Om jezelf ellende op de hals te halen en je eigen imago te schaden? 
Waarschijnlijk niet... Dus denk daar liever vooraf in plaats van achteraf over na.

Valkuil 3 - Ego promotie


Vind jij het ook zo leuk om Twitter accounts te volgen die alleen maar melden wat voor geweldige producten en diensten ze leveren en hoe blij hun klanten daarmee zijn? Of van die mensen die blauwe plekken op de borst hebben van het roffelen? Zo gaaf! #not

Valkuil 4 - Flink laten zien dat je er verstand van hebt


#Kijk #mij #eens #hashtags (#) #gebruiken! En als jij twittert dat je niet weet wat een TL is, dan spring ik daar meteen op in om haarfijn uit te leggen dat het wel errug stom is dat je twittert en dat niet eens wéét! Laat staan dát je daarover twittert! #duhhh......

Valkuil 5 - Onregelmatig twitteren


Je twittert of je twittert niet. Maandenlang niet en dan ineens een bombardement, omdat je bijvoorbeeld personeel zoekt, wekt de indruk dat je als het jou uitkomt je ei uitstort en je niet bepaald geïnteresseerd bent in wat anderen bezighoudt.

Er zijn natuurlijk nog meer valkuilen, maar waar ik veel nieuwsgieriger naar ben: hoe gebruik jij Twitter en op welke manier heb je er plezier van, verrijkt het je leven? Reageer of twitter er maar op los! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen